Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΝΔ - Ενημέρωση Γιώργου Κουμουτσάκου


Επίθεση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου εξαπέλυσε και σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγορώντας τον για "αοριστολογία και μεγάλα λόγια" στη χθεσινή του διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Μάταια περιμέναμε από τον κ. Παπανδρέου να γίνει πιο ουσιαστικός και συγκεκριμένος, είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου κατέφυγε πάλι στην αοριστολογία και τα μεγάλα λόγια και τις ακοστολόγητες παροχές.



"Είναι πρωτόγνωρο υποψήφιος πρωθυπουργός να μην μπορεί να δώσει απάντηση σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες", είπε ο κ. Κουμουτσάκος και επανέλαβε τα ερωτήματα: Τι θα κάνει με το ασφαλιστικό; τι θα κάνει με το φορολογικό; ποιούς θα φορολογήσει και πόσο; τι θα κάνει με το πανεπιστημιακό άσυλο, ποιά είναι η θέση του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα επανεξετάσει συμφωνίες για το λιμάνι του Πειραιά, τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη; Πότε θα επανεξετάσει τις συμφωνίες για αυτά που λέει;


Ο Γ. Κουμουτσάκος είπε ότι τα πράγματα επείγουν, οι αποφάσεις είναι κρίσιμες και πρέπει να ληφθούν σύντομα και ότι στον Γ. Α. Παπανδρέου είναι εντελώς απούσα η αίσθηση του χρόνου και της απόδοσης των μέτρων. Είπε ακόμη ότι αντί για συγκεκριμένες απαντήσεις ο κ. Παπανδρέου καταφεύγει σε παροχολογία εκτός λογικής και ορίων.


Ο εκπρόσωπος συνεχίζοντας ανέφερε ότι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Παπανδρέου φάνηκε ότι όχι μόνο δεν έχει πρόγραμμα, αλλά ούτε τους ανθρώπους και ότι θα καλύψει τις ανάγκες με επιτροπές από το εξωτερικό. "Διεθνής επιτροπεία ή διεθνής όμιλος προβληματισμού;", ρώτησε.


Απαντώντας, εξ άλλου, σε ερώτηση σχετική με το ότι και ο κ. Καραμανλής έχει πει ότι αν κερδίσει τις εκλογές, θα χρησιμοποιήσει στελέχη από την κοινωνία, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι είναι άλλο να αναζητάς στελέχη εκτός κόμματος ή και εκτός Κοινοβουλίου και άλλο να τα αναζητάς έξω από την ίδια σου τη χώρα.

Ο κ. Κουμουτσάκος επέκρινε ξανά τον κ. Παπανδρέου, για την αποφυγή του να δώσει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης. Αντίθετα, είπε, ο κ. Καραμανλής μετά τη συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, όπου απάντησε σε 50 με 60 ερωτήσεις δημοσιογράφων έδωσε έξι ακόμη συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, είχε δυο συζητήσεις με πολίτες, ενώ απάντησε και σε δύσκολες και καίριες ερωτήσεις πολιτών μέσω του διαδικτύου.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η πιο σκληρή συνέντευξη είναι η πρόσωπο με πρόσωπο με το δημοσιογράφο όπου υπάρχει δυνατότητα της επαναφοράς και πάλι της επαναφοράς στα ερωτήματα. Τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο συνέντευξη, ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σε ερώτηση για το "πώς βαφτίζεται διακαναλική συνέντευξη μια συζήτηση του πρωθυπουργού με τους πολίτες", ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι "δεν έχουμε την ίδια ερμηνεία για τη διακαναλική και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο σοβαρό και ουσιαστικό από μια συζήτηση με τους πολίτες".


Αλλωστε, είναι δευτερεύον ή τριτεύον ποιός κάνει την ερώτηση, αυτό που έχει σημασία είναι η ερώτηση καθ' εαυτή και οι απαντήσεις που δίνονται, είπε.

Ο Γ. Κουμουτσάκος επανήλθε στο θέμα στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί σχετικά με το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και στην αμοιβή του από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ο κ. Μίχας, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, είχε την ευαισθησία και τα αντανακλαστικά να απαντήσει στη δική μας θέση, η οποία βασίστηκε στο αν ισχύουν τα όσα ανέφερε δημοσίευμα μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας. Δεν διέψευσε, όμως, το ίδιο το δημοσίευμα, ενώ και στην απάντησή του κινείται σε ένα ομιχλώδες τοπίο. Συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Μίχας αμείβεται από την εταιρία που ανήκει εξ ολοκλήρου στον ιδιωτικό τομέα. Και ότι και οι νόμοι που επικαλείται δεν την αφορούν, γιατί αφορούν το δημόσιο τομέα. Επίσης, οι νόμοι που επικαλείται ο κ. Μίχας αναφέρονται στους νομάρχες και όχι στους δημάρχους. Συνεχίζοντας, είπε ακόμη ότι ο κ. Μίχας δεν διευκρίνισε αν εισπράττει τα έξοδα παράστασης καθώς επίσης ότι αφήνει σε ασάφεια το αν υπάρχουν και άλλοι αξιωματούχοι στη νομαρχία που αμείβονται.


Επειδή ο κ. Μίχας είχε αναφερθεί στο δήμαρχο Αθηναίων κ. Κακλαμάνη και στο νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκο, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι ο μεν κ. Κακλαμάνης είχε δώσει ως δωρεά για την αγορά ιατρικού μηχανήματος την αμοιβή από τη σύνταξή του, ενώ ο κ. Δράκος είχε παραιτηθεί εγγράφως από το 1998 από την αμοιβή του.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι θα δεχόταν ευχαρίστως την ανθοδέσμη που του έστειλε ο κ. Μίχας και θα ανταπέδιδε αν δεν συνοδευόταν από μια κάρτα που επιβεβαιώνει "την αντίληψη ρεβανσισμού που τον διαπνέει".

Και κατέληξε λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Μίχας ελέγχεται για το βραδυφλεγές της απάντησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: