Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΚΚΕ - Διακαναλική συνέντευξη Αλέκας Παπαρήγα


Η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διακαναλική συνέντευξή της στο Ζάππειο τόνισε ότι "το νέο στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη θα είναι να ψηφιστεί μία πολιτική υπέρ των συμφερόντων του λαού, να ενισχυθεί η λαϊκή αντιπολίτευση, με υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ".


Εθεσε το ερώτημα αν για άλλη μια φορά θα εγκριθεί η πολιτική της κυβερνητικής εναλλαγής ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα, τονίζοντας ότι "παραωρίμασε το φρούτο, δεν διορθώνονται.
Αντίθετα, γίνονται χειρότεροι, αφού εκφράζουν τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου και τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ. Είναι κόμματα - μεσσίες που θέλουν το λαό στη γωνία και τα ίδια να είναι σατράπες".
 Προειδοποίησε ότι "έχουν έρθει ήδη οι φετφάδες από την Ευρωπαϊκή Ενωση που συνίστανται στο να βάλουν χέρι στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, να επεκτείνουν τις ελαστικές μορφές εργασίας και να ολοκληρώσουν την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων".


Υποστήριξε ότι "το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά πάνω από όλα το ενδιαφέρει η διαμόρφωση ενός μεγάλου ενωτικού ρεύματος αντεπίθεσης, των εργατών, των φτωχών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων στην πόλη και στην ύπαιθρο".


Συνολικά, τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης τα επέκρινε διότι, όπως είπε, "αφήνουν κενά, έχουν ευέλικτο πρόγραμμα και είναι εύκολο να πέσουν στην παγίδα της συνεργασίας με το πρώτο κόμμα".

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι "ένα κόμμα με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, με ριζοσπαστικά συνθήματα, όχι, όμως, με ριζοσπαστική ραχοκοκκαλιά".


Για τον ΛΑΟΣ είπε ότι "είναι ένα επικίνδυνο κόμμα που υποστηρίζει τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου. Εχει κεντρικά του συνθήματα το πατρίς - θρησκεία - οικογένεια, που μας θυμίζει κάτι από το παρελθόν. Καλλιεργεί την άποψη ότι αιτία της ανεργίας είναι οι μετανάστες, βγάζοντας λάδι την πολιτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν έχει πει κανένα όχι στις πολιτικές των ΗΠΑ και γενικά καλλιεργεί το λαϊκισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό".






Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε, "ωμό εκβιασμό" το δίλημμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση και κάλεσε τον λαό να το απορρίψει λέγοντας χαρακτηριστικά: "ισχυρή κυβέρνηση δεν σημαίνει και λαϊκή πολιτική. Ας γίνει και δεύτερη εκλογική μάχη". Επίσης αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι "είχαμε έναν Σπράο επί Σημίτη, τώρα θα έρθουν εκατοντάδες Σπράοι, γιάπηδες, που δεν έχουν βγει έξω από τα γραφεία τους και αυτοί θα ασκούν με το ρόλο τους, ως συμβούλων, πολιτική".






Σε ερώτηση σχετικά με τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού με πολίτες, εξέφρασε τη διαφωνία της γιατί, όπως είπε, "άλλο είναι η διακαναλική με δημοσιογράφους και άλλο η διακαναλική με πολίτες, που μπορεί να είναι και στημένη".






Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξαπέλυσε οξεία επίθεση στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος λέγοντας ότι "το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε κρίση, ο κόσμος έχει αηδιάσει από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι ηγεσίες τους πρέπει να καταδικαστούν. Δεν είμαστε εμείς που διασπούμε το κίνημα, αλλά δεν μπορούμε να κατεβαίνουμε σε κοινές πορείες με αυτούς που τα κάνουν πλακάκια με την εργοδοσία".






Αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα για να τονίσει ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αναφορικά με το Αιγαίο, την Κύπρο και τα σύνορα της Ελλάδας.






Για την "πράσινη ανάπτυξη" που προπαγανδίζει το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι "όρος των βιομηχάνων για τις πράσινες επενδύσεις είναι η γενίκευση της μερικής απασχόλησης και εμείς δεν ακούσαμε από τον κ. Παπανδρέου να αναφέρεται σε πράσινες επενδύσεις που θα γίνουν από το κράτος. Η αντίφαση είναι, όχι ανάμεσα στην ανάπτυξη και το περιβάλλον, αλλά ανάμεσα στην πολιτική υπέρ των κερδών και την πολιτική υπέρ των ανθρώπινων αναγκών".






Σε ερώτηση για το πώς εκτιμά την τοποθέτηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ότι συμφωνεί για φορολογική ελάφρυνση των εισοδημάτων μέχρι 30.000 ευρώ το χρόνο, το χαρακτήρισε κοροϊδία, γιατί, όπως είπε, "δεν διευκρίνισε ο κ. Παπανδρέου ποιό θα είναι το ποσό της ελάφρυνσης. Θα είναι 30 ευρώ; Εμείς σαν κόμμα λέμε φοροαπαλλαγή για τα 30.000 ευρώ συν 5.000 για κάθε παιδί, και παράλληλα ζητάμε 1.400 ευρώ κατώτατο μικτό μισθό και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Δεν προτείνουμε 30 λεπτά αύξηση τη μέρα, λες και οι εργαζόμενοι είναι ζητιάνοι".






Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τους 220 συμβασιούχους του δήμου Νίκαιας, όπου ο δήμαρχος ανήκει στο ΚΚΕ,η κα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι "η Κοκκινιά είναι η σύγχρονη "επιχείρηση Γερμανός", που είδαμε πριν από τις Ευρωεκλογές να εκτυλίσσεται για να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ".






Και πρόσθεσε ότι ο δήμος Νίκαιας είναι ο μόνος που έχει μονιμοποιήσει τους έκτακτους υπαλλήλους, ενώ έκανε και μια γενικότερη αναφορά στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποστηρίζοντας ότι "είναι ένας θεσμός σε φάση εκφυλισμού, με τη βούλα της Βουλής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: