Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Απάντηση Παπαθανασίου σε δήλωση Παπακωνσταντίνου για "γυμνό" υπουργείο


Οι πλήρεις φάκελοι βρίσκονται στις υπηρεσίες του Υπουργείου τόνισε ο τέως υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Ι. Παπαθανασίου με αφορμή δήλωση του νέου υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε πρωινή εφημερίδα. Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας το Βήμα, και κάτω από φωτογραφία από το γραφείο του απελθόντος υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών, υπάρχει δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου ότι παρέλαβε ένα «γυμνό» και «διαλυμένο» υπουργείο το οποίο «πρέπει να ξαναχτίσουμε από την αρχή».
 «Έχουν φύγει όλοι οι σκληροί δίσκοι από τους υπολογιστές του υπουργικού γραφείου. Προσπαθώ να καταλάβω από τα χαρτιά τα έσοδα και τις δαπάνες. Δεν άφησαν τίποτα οργανωμένο» φέρεται να δηλώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως τονίζει ο κ. Παπαθανασίου, «Όλοι οι πλήρεις φάκελοι βρίσκονται στις υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως είναι το σωστό. Εκεί θα βρει ο νέος Υπουργός όλα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται και όχι στο γραφείο του Υπουργού ή των συμβούλων»...



Ο κ. Παπαθανασίου σημειώνει ότι αντάλλαξε τηλέφωνα με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου για όποια πρόσθετη πληροφορία και προσθέτει πως «Ό,τι υπήρχε στη βιβλιοθήκη, στο γραφείο και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της γραμματείας του γραφείου του Υπουργού, ήταν προσωπικά αρχεία και αντικείμενα. Επομένως, όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει καμία ουσιαστική βάση. Και δεν βοηθάει σε τίποτα το να ασχολούμαστε με τέτοιου είδους θέματα, τη στιγμή που η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει πραγματικά σοβαρά προβλήματα» καταλήγει ο κ. Παπαθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: