Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Η Χαλκιδική στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου


Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η αυτόνομη παρουσία της Χαλκιδικής στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, η οποία πραγματοποιείται από τις 9 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2009. Συγκεκριμένα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής συμμετέχει με δικό της περίπτερο 40 τ.μ. δίπλα από το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. στη σημαντική αυτή έκθεση, η οποία απευθύνεται σε εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων και επιχειρηματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο.



Η Νομαρχία Χαλκιδικής, η οποία και έχει την εποπτεία του περιπτέρου της Χαλκιδικής, βρίσκεται στην έκθεση για την προώθηση του τουρισμού και την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού με αντιπροσωπεία της. Επίσης, στο περίπτερο φιλοξενούνται τουριστικοί παράγοντες της Χαλκιδικής, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται σημαντικές συναντήσεις και επαφές με διεθνείς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.




Το αυτόνομο περίπτερο της Χαλκιδικής που οργανώθηκε από τη Νομαρχία και τους φορείς του τουρισμού στο νομό, επισκέφθηκε αμέσως μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου.



Εκεί την υποδέχτηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδοχείων, παρουσία και εκπροσώπων των τουριστικών επιχειρήσεων της Χαλκιδικής.


Η κ. Γκερέκου συνεχάρη τους υπευθύνους για το περίπτερο της Χαλκιδικής και τόνισε την ανάγκη προβολής και ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας του τόπου.



Στην WTM άλλωστε είναι περισσότερο από οπουδήποτε αλλού ισχυρή η αίσθηση του σκληρού διεθνούς ανταγωνισμού, από χιλιάδες τουριστικούς ανά τον κόσμο προορισμούς.


Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε και ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία κ. Βασίλειος Πισπινής ο οποίος είχε επαφές με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη και τον Ιδιοκτήτη και Διευθύνoντα Σύμβουλο του ξενοδοχείου Eagles Palace κ. Κώστα Τορνιβούκα.



«Τροχοπέδη για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού αποτελούν οι χρόνιες αδυναμίες του, δηλαδή η μεγάλη εποχικότητά του, η εξάρτηση των αφίξεων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες και το ξεπερασμένο μοντέλο ανάπτυξης: ήλιος και θάλασσα».



Η παραπάνω παραδοχή ανήκει στην υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία μιλώντας στα διεθνή ΜΜΕ στη διεθνή τουριστική έκθεση WTM στο Λονδίνο προσπάθησε να βελτιώσει το κλίμα στη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης που πλήττει και τη Βρετανία. Τόνισε, ωστόσο, ότι παρά την κρίση η χώρα μας μπορεί και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελλάδα την περασμένη χρονιά κατείχε μερίδιο 1,6% από την παγκόσμια αγορά με περίπου 50% από τους επισκέπτες της να προέρχονται από πέντε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το 50% των αφίξεων των διεθνών επισκεπτών πραγματοποιείται στο τρίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος με 8.000.000 ταξιδιώτες ετησίως να διακινούνται μέσω τεσσάρων αεροδρομίων.



Στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού WTM 2009 ο ΕΟΤ διοργάνωσε συναυλία στο Barbican Theatre την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, με την Αθηνά Ανδρεάδη γνωστή καλλιτέχνη στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία σύντομα κυκλοφορεί το τρίτο της προσωπικό άλμπουμ. Αμέσως μετά ακολούθησε δεξίωση.


Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο ΕΟΤ πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες σειρά προωθητικών ενεργειών. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η διαφήμιση της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός σε 100 λονδρέζικα ταξί. Η συγκεκριμένη διαφήμιση θα διαρκέσει 3 μήνες. Παράλληλα για 2 εβδομάδες ανάλογες κινήσεις προβολής πραγματοποιούνται και σε τηλεφωνικούς θαλάμους.


Από halkidiki.gov.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παυλάρα γιατί είσαι σφηγμένος δίπλα στην κουκλάρα?? χαμογέλα τυχεράκια.