Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αντιδράσεις για την απόφαση να γίνει στην Αμφισσα η δίκη για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νομό Φωκίδας, αλλά και επαγγελματικών και εμπορικών φορέων της περιοχής έχει προκαλέσει η ανακοίνωση ότι η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα γίνει στην Άμφισσα.
Σε σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία Φωκίδας και στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των φορέων ο νομάρχης Νικόλαος Φουσέκης επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν να δεχτεί η Άμφισσα και η Φωκίδα την πραγματοποίηση της δίκης".

Ο κ. Φουσέκης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση ως "έκπληξη" και υπογράμμισε ότι μεταξύ των λόγων που συνηγορούν αρνητικά σε αυτή την απόφαση είναι ότι "πρόκειται για μικρή πόλη, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, με το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της, όπως επίσης με μικρή και ταλαιπωρημένη αγορά".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι θέσεις που εξέφρασαν ο δήμαρχος της Άμφισσας Ασημάκης Ασημακόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευάγγελος Μυταράς.

Αποφασίστηκε εντός της ημέρας να συγκληθούν και να συνεδριάσουν εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Άμφισσας, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των φορέων για να πάρουν σαφή θέση και να την κοινοποιήσουν προς όλες τις πλευρές, ζητώντας να μην εξελιχτεί η δίκη στην Άμφισσα.
Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: