Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Άγρια κόντρα κορυφής στο ΠΑΣΟΚ


Φοβερή κόντρα ξέσπασε στην κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση για πάγωμα μισθών και συντάξεων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής διαφώνησε από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι «2.000 ευρώ παίρνουν τα φτωχά και μεσαία στρώματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα αυτό».
Αμέσως πήραν φωτιά τα τηλέφωνα από το Μαξίμου και λίγο αργότερα ο Παπουτσής προσπάθησε να το μαζέψει αναφέροντας ότι δεν υπάρχει επίσημη κυβερνητική θέση για πάγωμα των μισθών άνω των 2.000 ευρώ μικτά. Κι όμως στο press room ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής άλλα έλεγε σήμερα και συγκεκριμένα:
«Δεν μιλάμε για πάγωμα των μισθών, αλλά για όριο για τους μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ όπου θα πρέπει να υπάρχει μια αναγκαστική θυσία για τους μισθούς που είναι πιο προνομιακοί από κάποιους άλλους, από την μεγάλη πλειοψηφία των μισθών του ελληνικού Δημοσίου». Όχι μόνο δηλαδή, ο Πεταλωτής επιβεβαίωνε το «πάγωμα» αλλά έκανε λόγο για προνομιακές απολαβές δημοσίων υπαλλήλων ! Και να αναλογιστεί κανείς ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι 400.000 εργαζόμενοι με τέτοιους ... προνομιακούς μισθούς υπηρετούν στο Δημόσιο είκοσι και τριάντα χρόνια και είναι οικογενειάρχες.
Η δήλωση του Παπουτσή είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς πλήθος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα σήμερα στους αρμόδιους υπουργούς ενώ το ίδιο συνέβη και στην Ιπποκράτους όπου έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο και ο γραμματέας Σ. Ξυνίδης έγινε αποδέκτης φοβερών αιτιάσεων περί πλήρους αθέτησης των προεκλογικών υποσχέσεων.

Από parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: