Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας


Tο Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 θα εορτασθεί στη Ν. Ποτίδαια,η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Χερσονήσου Κασσάνδρας, κατά το 1821.
Η καθιέρωση του Εορτασμού έγινε με σκοπό να αποδοθεί η οφειλόμενη από το έθνος τιμή και ευγνωμοσύνη στους πολεμιστές, στους νεκρούς και τα θύματα του ιερού εκείνου αγώνα, κατά τον οποίο οι κάτοικοι της Κασσάνδρας και πολλοί πατριώτες από άλλες περιοχές αντιστάθηκαν με τόλμη και αυτοθυσία στο βάρβαρο κατακτητή, καταγράφοντας σελίδες δόξας.

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος καλεί όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής να τιμήσουν την επέτειο με την παρουσία τους...


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων της χερσονήσου Κασσάνδρας, από το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 14ης Νοεμβρίου 2009.


2.Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ, Ι.Δ., και Τραπεζών σε όλη τη χερσόνησο κατά τις βραδινές ώρες της 14ης Νοεμβρίου 2009.


3.Ομιλίες στα σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης κατά τη 13η Νοεμβρίου 2009, ημέρα Παρασκευή, με περιεχόμενο σχετικό με την Επέτειο από ομιλητές που θα ορισθούν από τους Λυκειάρχες, Γυμνασιάρχες και Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Χερσονήσου Κασσάνδρας και του Δ.Δ Ν. Μουδανιών.


Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009.


1. Ώρα 10:30: Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ποτίδαιας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.


Πέρας προσέλευσης των επισήμων στον Ιερό Ναό ορίζεται η 10:20 π.μ. Κατά την προσέλευση των επισήμων Φιλαρμονική θα αποδίδει τιμές.


Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βασίλειο Παυλή,εκπαιδευτικό Δημοτικού Σχολείου Καλάνδρας.


2.Ώρα 11:20: Επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων.


θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή. Η φιλαρμονική του Γ΄.Σ Στρατού θα παιανίσει και θα ανακρούσει τον Εθνικό μας Ύμνο.


3.Θα ακολουθήσει παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του Δημοτικού Διαμερίσματος της Ποτίδαιας, των μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων μπροστά από τους επισήμους και τους κατοίκους.


4.Δεξίωση προς τιμή των επισήμων και του λαού στο «ΦΛΕΓΡΑ Τουριστικό Περίπτερο».

Από halkidiki.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: