Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Με θλίβει το σύνθημα:«Ελλάς-Ελλάς ,Αντώνης Σαμαράς»


Το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ήταν υπερβολικό και έκρυβε εθνικιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα. Στην ερμηνεία του το σύνθημα είχε μια μαζικότητα και απευθύνονταν σε «όλους» τους Έλληνες, αν και στην πράξη αφορούσε τα μέλη και τις κλαδικές.



Το σύνθημα «Ελλάς-Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» είναι προσωποποιημένο, λουδοβίκειο και ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα ανήκει…. στον Αντώνη. Και μη χειρότερα! Δεν είναι απλά αντικοινωνικό αλλά προχωρά ακόμα πιο πέρα και σε πιο ακραίες προσεγγίσεις της πολιτικής σκέψης. Προσπαθεί να χειραγωγήσει με σκεπτικό συνθηματολογίας του προηγούμενου αιώνα...
 «Οδηγεί» στην αρχή του ενός και στα πυραμιδικά μοντέλα κομματικής οργάνωσης και συγκρότησης της κοινωνίας. Ενδέχεται πάλι να εννοούν ότι όλη η «Ελλάς» υμνολογεί τον Αντώνη. Τον ραίνει με ροδοπέταλα σε κάθε του βήμα! Τότε υπαινίσσεται μεσσιανισμό, επίσης επικίνδυνο και καταστροφικό για το μέλλον της δημοκρατικής «Νέας Δημοκρατίας». Και στις δύο ερμηνευτικές προσεγγίσεις το σύνθημα προκαλεί έντονα το σύνολο της κοινωνίας και δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις στο χώρο του κέντρου που είναι απαραίτητος για να μπορέσει να ξανακυβερνήσει η «Νέα Δημοκρατία». Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη συνθήματα προσηλυτισμού που γλύφουν τους ηγέτες, αλλά προτάσεις, διάλογο και προσέγγιση. Τα «Ελλάς-Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» ταιριάζουν σε συγκεντρώσεις του Μεσοπολέμου και όχι σε κόμματα εξουσίας του 21ου αι.


Το σύνθημα αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία μια και αποτελεί κεντρικό σύνθημα της ΠΟΛΑΝ. Ο μηχανισμός της ΠΟΛΑΝ, που σημειωτέον δεν έχει διαλυθεί, δεν θέλει να αφήσει το κόμμα να πέσει στην «μειοψηφία των Χανίων» όπως λένε στη φωλιά του Σαμαρά, στο λεγόμενο Antinews. Εκεί που οποιαδήποτε αναφορά στον Μητσοτάκη και «στην κόρη του» συνοδεύεται από πλήθος σχολίων περιφρονητικών, ανιστόρητων έως υβριστικών. Το σύνθημα με το οποίο ασχολούμαστε απευθύνεται σε αυτούς τους ανθρώπους και στις μειοψηφίες της «Πολιτικής Άνοιξης» που έστεκαν πάντα εμπόδιο στη «Νέα Δημοκρατία». Ολόκληρος αυτός ο μηχανισμός έρχεται βουλιμικά να κατακτήσει το κόμμα και να το μετατρέψει σε φέουδο σκληροπυρηνικών και υπερπατριωτικών στοιχείων. Στοιχείων που θα ντρέπονται να λένε ότι βρίσκονται στο κόμμα τους Κεντροδεξιοί ή Φιλελεύθεροι, γιατί είναι …. δηλωμένοι Δεξιοί. Εξάλλου η Κεντροδεξιά στο χώρο της «Νέας Δημοκρατίας» αντιμετωπίζεται σήμερα ως ….. μετάλλαξη. Ξένο σώμα. Πρέπει να εξοστρακιστεί γιατί αποτελεί εμπόδιο στην ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ του κόμματος.


Καταλαβαίνετε ότι η στάση του συστήματος Σαμαρά αποδομεί από τώρα ότι έχει χτιστεί μέσα στο κόμμα και ετοιμάζει το επόμενο βήμα …. της δεξιάς καθαρότητας. Υποχρεώνοντας τους κεντροδεξιούς να υποταχτούν στην Δεξιά ταμπέλα ακόμα και αν δεν το θέλουν. Δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο κενό προς το Κέντρο, έτοιμο να πέσει στα νύχια του Πασόκ μεγαλώνοντας την επιρροή του προς τα κεντροδεξιά. Εκ των πραγμάτων στην πολιτική του πρακτική εκεί κινείται, αριστερά βρίσκεται στα λόγια. Ενδέχεται πάλι η ίδια η κοινωνία να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες δημιουργίας νέου κεντρώου κόμματος που θα κινείται από τις παρυφές της Δεξιάς έως τις παρυφές της Αριστεράς …. Πολύ μακριά από ΠΟΛΑΝ και εθνικιστικά στοιχεία του διαδικτύου που δεν κάνουν κριτική όπως νομίζουν αλλά κηρύγματα διχασμού, μίσους και προσηλυτισμού….

Από exastal

Δεν υπάρχουν σχόλια: