Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Επίθεση σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Θεσσαλονίκη


Σήμερα 17 Νοεμβρίου 2009 ημέρα μνήμης τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης δέχτηκαν δολοφονική επίθεση όταν κατέθεσαν στεφάνι για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.
Το πρωί της Τρίτης και ενώ τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στεφάνι για τα θύματα του Πολυτεχνείου, αμέσως μετά δέχτηκαν μια ανηλεή επίθεση από κρανοφόρους αναρχικούς και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Σιδερολοστοί, πέτρες και χημικά εναντίον ήταν η απάντηση των αναρχικών στοιχείων που καπηλεύονται και αμαυρώνουν τη σημερινή επέτειο. Αποτέλεσμα αυτής της άνανδρης επίθεσης 10 συμφοιτητές μας να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με κακώσεις σε όλο τους το σώμα...


Καταγγέλλουμε δημόσια τη συμπεριφορά όλων αυτών που ατιμάζουν τη μνήμη αλλά και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Το πολυτεχνείο ζει μέσα μας και θα συνεχίσει να ζει σε όσους πιστεύουμε στη δημοκρατία και στο δικαίωμα να εκφράζεται ο καθένας ελεύθερα. Στις πράξεις αυτές οφείλουν η πολιτική ηγεσία του τόπου και κάθε νεολαία ξεχωριστά να απαντούν καταδικάζοντας τις ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση της πολίτικης συγκάλυψης. Το πολυτεχνείο είναι για όλους μας ένα μνημείο στη δημοκρατία, στην ελευθερία και στα ανθρώπινα δικαιώματα, πράξεις σαν και αυτές που ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη ντροπιάζουν και το φοιτητικό κίνημα και τη νεολαία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: