Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Μήνυμα Νομάρχη Χαλκιδικής για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Η επέτειος εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι μέρα αισιοδοξίας. Είναι η μέρα της παιδείας, είναι η μέρα της ελευθερίας, είναι η μέρα της νεολαίας καθώς εξαίρεται μια κορυφαία πράξη αντίστασης στον αυταρχισμό και στο βιασμό της ελεύθερης βούλησης των πολιτών. Η 17η Νοεμβρίου του 1973 με σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» αποτέλεσε τον καταλύτη για την εδραίωση της δημοκρατίας στη χώρα μας, δίνοντας παράλληλα ένα όραμα στις μελλοντικές γενιές του τόπου μας.
Ο αγώνας για ισόρροπη και ανθρωποκεντρική κοινωνική ανάπτυξη συνεχίζεται. Σήμερα, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι και σήμερα ζωντανά και θα παραμένουν αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν.


Ας σταθούμε λοιπόν με στοχασμό στην Επέτειο του Πολυτεχνείου και ας προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι του μηνύματος του Πολυτεχνείου που παραμένει επίκαιρο και ζωντανό, αντάξιοι συνεχιστές εκείνων που αντιστάθηκαν, εκείνων που θυσιάστηκαν.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
   ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στέργιο να φυλάγεσαι... η Ρεσπέντζα άρχισε να σε γλύφει...