Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Πρόταση Αναπλάσεων στον Πολύγυρο


Στην υποβολή πρότασης έργου, προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αστική Αναγέννηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 7: Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΚΜ προχώρησε χθες ο Δήμος Πολυγύρου. Ο προϋπολογισμός της πρότασης είναι 2.802.000 ευρώ και περιλαμβάνει αναπλάσεις πεζοδρομίων σε ένα μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας και την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης Πολυγύρου.

Οι ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις ευρείας κλίμακας θα υλοποιηθούν σε οικισμούς με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων και στις πρωτεύουσες των νομών...



«Η πρόταση του Δήμου Πολυγύρου αφορά αναπλάσεις αστικού χώρου, όπως βελτίωση υφιστάμενων πεζοδρομίων και δημιουργία νέων, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας σε κοινόχρηστους χώρους, εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προβλέπει η μελέτη, που πριν από λίγες μέρες παρέλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.


Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 1010 θα γίνει η αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί και θεωρούμε ότι μέσα σε αυτές που θα τύχουν χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ θα είναι και η δική μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: