Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

10 μήνες αστική συγκοινωνία στον Πολύγυρο


Ολοένα και περισσότεροι πολίτες πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους στην πρωτεύουσα χρησιμοποιώντας την αστική συγκοινωνία, τα δρομολόγια τις οποίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινούν από τις 7.00 π.μ.. Το μικρό λεωφορείο του Δήμου Πολυγύρου μεταφέρει εδώ και 10 μήνες δωρεάν τον κόσμο που επιθυμεί να μετακινηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης. Με αφετηρία τις νέες εργατικές κατοικίες Πολυγύρου πραγματοποιούνται δρομολόγια σε δύο διαδρομές καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν της πρωτεύουσας.

Η πρώτη διαδρομή με είκοσι έξι στάσεις καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα του νότιου Πολύγυρου. Από τις νέες εργατικές κατοικίες προχωρά στον παιδικό σταθμό, μέσω των οδών Τσιμισκή και Φαρμάκη, φτάνει στο Κέντρο Νεότητας, μέσω της Εμ. Παπά συνεχίζει για το δημαρχείο, την αστυνομία, το νοσοκομείο, τον ΟΑΕΔ, το Δημοτικό Θέατρο, το πάρκο του Γυμνασίου, την πλατεία του δημαρχείου, για να τερματίσει στις νέες εργατικές κατοικίες.
Το λεωφορείο στη δεύτερη διαδρομή με τριάντα στάσεις κινείται με τον εξής τρόπο: νέες εργατικές κατοικίες, μηχανολογικό, Άγιος Φανούριος, στρατολογία, παλιές εργατικές κατοικίες, γραφεία συλλόγου τριτέκνων, νοσοκομείο, ΚΕΚ ΚΕΠΑΚ, νομαρχία, αγροτική τράπεζα, Έξι Βρύσες, 2ο Δημοτικό Σχολείο παλιές εργατικές κατοικίες στρατολογικό γραφείο Άγιος Φανούριος και νέες εργατικές κατοικίες. Τις απογευματινές ώρες γίνονται στάσεις στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου και το Κλειστό Γυμναστήριο. Από τις 7.30 π.μ. έως τις 8.30 π.μ. γίνεται η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία του Πολυγύρου ενώ κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 4.30 μ.μ. εκτελούνται ειδικά δρομολόγια από Πολύγυρο για Βράσταμα και Ταξιάρχη. Το νέο πρόγραμμα με τις ώρες εκτέλεσης των χειμερινών δρομολογίων και τις στάσεις βρίσκεται ήδη σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και στην ιστοσελίδα του δήμου www.polygyros.gr .




Δεν υπάρχουν σχόλια: