Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Κρούσματα της γρίπης Α/Η1Ν1v στη Χαλκιδική


Τη διακοπή των μαθημάτων στην Α΄ και Γ΄ τάξη του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου μέχρι και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 αποφάσισε ο Νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αστέριος Ζωγράφος, ύστερα από σχετική εισήγηση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε. Κ. ΕΠ. Υ.), λόγω της ύπαρξης τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού της γρίπης Α/Η1Ν1v.

Επίσης σε αναμονή βρίσκεται η Νομαρχία για την τελική εισήγηση του Ε.Κ.ΕΠ. Υ. , προκειμένου να αποφασιστεί ή όχι η διακοπή των μαθημάτων στο ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας όπου επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα της νέας γρίπης.

Όλα τα κρούσματα είναι ήπιας συμπτωματολογίας και συστήθηκε στους ασθενείς η κατ΄ οίκον νοσηλεία χωρίς τη χρήση αντιικών φαρμάκων.

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση:...

«Δυστυχώς ο Νομός Χαλκιδικής δεν εξαιρέθηκε από τη νέα γρίπη. Είναι θετικό όμως ότι τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν είναι ήπιας μορφής και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τη Δ/νση Υγείας, με το Γενικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής, ώστε άμεσα να επιλύουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Συστήνουμε στους μαθητές να τηρούν πιστά τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης».

Από halkidiki.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: