Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκος, για θέματα εξωτερικής πολιτικής


Τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, αλλά και του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ζήτησε η ΝΔ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης επί εθνικών θεμάτων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, ζήτησε τη σύγκληση των οργάνων το συντομότερο δυνατό, για «να ξεκαθαρίσει το τοπίο», αλλά και να υπάρξει η απαραίτητη συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων, ενόψει της κρίσιμης περιόδου, που ακολουθεί, με κορύφωση τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου θα υπάρξει και η αξιολόγηση της τουρκικής υποψηφιότητας...


Ο κ. Κουμουτσάκος κάλεσε την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει τι σημαίνει ο διμερής ελληνοτουρκικός διάλογος, που φαίνεται να εγκαινιάζεται», και «αν υπάρχει πρόθεση να συζητηθούν ως διμερή θέματα, θέματα μειονοτήτων και Αιγαίου».






Τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την αξιολόγηση, τον Δεκέμβριο, της Τουρκίας, η οποία εξακολουθεί να μην εφαρμόζει το πρωτόκολλο της Τελωνειακής Ενωσης με την Κύπρο, διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και παράλληλα, ζήτησε διευκρινίσεις για το αν θα υπάρξει νέο χρονοδιάγραμμα.






Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η ΝΔ ζητά «να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι εννοεί όταν ο κ. Παπανδρέου δηλώνει πως ήρθε η στιγμή η Κύπρος να απελευθερωθεί από τις μητέρες πατρίδες», ενώ για το Σκοπιανό ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε την εθνική κόκκινη γραμμή, δηλαδή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Ζήτησε, όμως, διευκρινίσεις για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να ξεκινήσει απευθείας διάλογο εγκαταλείποντας τη διαδικασία, που τρέχει στα πλαίσια του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: