Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η αλήθεια, όπως και το φως, τυφλώνει !


Η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της, αντί εποικοδομητικού έργου, άρχισε να ετοιμάζει το άλλοθι της εγκατάλειψης των προεκλογικών της υποσχέσεων.

Φουσκώνοντας ηθελημένα αριθμούς και δείκτες του ελλείμματος ,ανέτρεψαν όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις περί φόρων.

Μέσα σε σαράντα μόλις ημέρες έγινε φανερό σε όλους τους πολίτες - άσχετα εάν κάποιοι λόγω ιδιαίτερων ψυχοσυνθετικών αντιδράσεων δεν το ομολογούν ...φανερά- ποιος πολιτικός ηγέτης τους είπε προεκλογικά την καθαρή αλήθεια και τους παρουσίασε ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και ποιος τους παραπλάνησε με προπαγανδιστικές εκθέσεις ιδεών...


Τώρα λοιπόν και υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανοίγουν άρον άρον το διάλογο, για να πάρουν επώδυνες αποφάσεις και για το ασφαλιστικό.

Πως μπορεί όμως το ΠαΣοΚ να δώσει λύση στο πρόβλημα του ασφαλιστικού, όταν άλλα έχει υποσχεθεί προεκλογικά;

Μπορεί και παραμπορεί θα μου πει κάποιος , συνεκτιμώντας το πολιτικό Αλτσχάϊμερ που έχουμε ως λαός και την ...ιδιαίτερη… σχέση των συνδικαλιστών με το κόμμα του ΠαΣοΚ.

Γιατί τι είναι το Ασφαλιστικό στην πραγματικότητα; Είναι ο καθρέφτης κι αυτό διαχρονικής ανεπάρκειας, ανικανότητας και συναλλαγής με τα συνδικάτα όπως έγραφε η Σοφία Βούλτεψη στην «Απογευματινή». Η ιστορία είναι παλιά και αποδεικνύει την παντελή αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος στην ουσία του(σ.σ δεν έχει και άδικο).

Το Μάιο του 2003, το άνοιξε ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας για δημιουργία νέου ασφαλιστικού φορέα για τους δημόσιους υπαλλήλους και διαπιστώνοντας μαύρη τρύπα στο ταμείο με δαπάνες κατά 50% μεγαλύτερες από εκείνες των άλλων ταμείων.

Το 2004 αποκαλύφθηκε ότι η Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) –που τώρα θυμήθηκε το ΠαΣοΚ ότι ....πρέπει να γίνει ανεξάρτητη– δεν είχε συντάξει βάση δεδομένων για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς από ...το 2000!

Τα στοιχεία για 2001, 2002, 2003 είχαν προκύψει με βάση διάφορους μακροοικονομικούς δείκτες και άλλες ανεπαρκείς πληροφορίες. Γι’ αυτό και η Κομισιόν αμφισβήτησε τις λεγόμενες «άσπρες τρύπες».

Παράλληλα, η έρευνα εργατικού δυναμικού μέχρι και το 2003 γινόταν χρησιμοποιώντας την απογραφή πληθυσμού του 1991, αν και υπήρχε η καινούρια του 2001. Οπότε, μείωναν μεν στα χαρτιά την ανεργία, αλλά και δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στη σύλληψη της εισφοροδιαφυγής.

Το φθινόπωρο του 2004 το ΔΝΤ παρέδωσε στο υπουργείο Οικονομίας έκθεση από την οποία προέκυπτε κίνδυνος για τις συντάξεις μετά το 2010, αλλά και απειλή για τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών λόγω κόστους συντάξεων, δαπανών υγείας και γήρανσης του πληθυσμού. Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ του 2005, το 2050 έξι στους δέκα θα είναι συνταξιούχοι.

Με το νόμο 3029 του 2002 φορτώθηκε το ΙΚΑ κρυφό έλλειμμα ύψους 22,8 δισ. ευρώ. Μετά ήλθαν και μας πλάκωσαν οι απανωτές εθελούσιες έξοδοι.

Σύμφωνα με ανάλυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, που δημοσιοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2005, μεταξύ του 1984 και του 2004 προστέθηκε 1 εκατ. νέων συνταξιούχων.

Ο πρώην λοιπόν πρόεδρος του ανωτέρω οργανισμού είναι σήμερα ο ....αρμόδιος υφυπουργός!

Καλημέρα ΠαΣοΚ ! Καληνύχτα Ελλάδα !

Από politis-gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ.. ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ???Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΠΡΙΝ 1 ΜΗΝΑ???? ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ??? ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ....
Π.Ρ.