Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009


Όλοι οι φτωχοί στηρίζουν Πασόκ, ψηφίζουν Αλλαγή. "Πάμε Μαζί" Γιώργο να τα αλλάξουμε όλα! Τα συμφέροντα τρέμουν, τα "φτωχαδάκια" τα παίρνουν. Μάλλον τρώμε κουτόχορτο και μας κοροϊδεύουν κανονικά τα "φτωχο"δελτία των οχτώ.

Μεγάλη εντύπωση μου έχει προκαλέσει ο «Bostonian» κ. Γερουλάνος. Μέσα στη μόδα πάντα. Μέσα στη λάμψη και γοητεία της «πετυχημένης» κυβέρνησης Γιώργου....
 Το κάθε κουστουμάκι που λανσάρει, σε κάθε Υπουργικό Συμβούλιο, αποτελεί όνειρο απατηλό για έναν μεροκαματιάρη ή κάποιον που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μια μικρή επιχείρηση και μάλιστα σε εποχές παγκόσμιας κρίσης. Δηλαδή για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Τα γιαλάκια τα αλλάζει ανάλογα με τη γραβάτα ή έστω με το χρώμα του κουστουμιού. Λαμπερό σακάκι, χωρίς σκελετό γιαλάκι. Σοβαρά χρωματάκια, προτιμούνται γιαλάκια σε σκούρες αποχρώσεις!


Βέβαια ο κ. Γερουλάνος δεν είναι κάποιος τυχαίος. Συμφοιτητής του Γιώργου στα Χάρβαρντ. Eκεί γνωρίστηκαν. Πόσοι άραγε μπορούν να πάνε σε αυτό το Πανεπιστήμιο; Ε δεν είναι και πολλοί; Όσοι είναι "πρίγκηπες". Και ο κ. Γερουλάνος είναι και από πολύ «καλή οικογένεια». Ο πατέρας Μαρίνος Γερουλάνος διετέλεσε ιδιαίτερος γραμματέας του βασιλιά Παύλου (Παύλος λέγεται και ο νέος υπουργός Πολιτισμού), τελετάρχης-αυλάρχης της τέως βασίλισσας Άννας Μαρίας και πιο πρόσφατα ειδικός σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος στον ΟΗΕ! Στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την υπουργοποίηση του Παύλου συμπεριλαμβάνονταν και αυτό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Με τον πρόεδρο Γιώργο γνωρίστηκαν στο Χάρβαρντ, όπου και συνεργάστηκαν για τη δημιουργία «ελληνικού ομίλου». Αργότερα έγινε σύμβουλος του Γιώργου στο ΥΠΕΞ και Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού(η οικογένεια εξάλλου έχει παράδοση στους συμβούλους και τις συμβουλές) . Στο προσκήνιο βγήκε κυρίως μετά τις εκλογές του 2007 οπότε ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας και μέλος της ΚΕ Εκλογικού Αγώνα Πασόκ. Επιτέλους καθαρός σοσιαλιστής!


Από θέσεις πάμε πολύ καλά. Όπως και η οικονομική κατάσταση της Οικογένειας δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Στο σημερινό ΒΗΜΑ, διαβάζουμε για τις «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ…»


Στον "πρίγκηπα" Παύλο του Πολιτισμού, ανήκουν τα «Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς». Την εταιρεία ίδρυσε ο πατέρας του το 1981. Σήμερα την επιχείρηση διευθύνει η συριακής καταγωγής σύζυγός του, κυρία Λάρα Μπαραζί. Μάλιστα ο υπουργός επικαλείται εμπειρία στο management λόγω της ενασχόλησής του με την επιχείρηση του πατέρα του (ή αν θέλετε, της γυναίκας του). Έτσι είπε πρόσφατα σε ομιλία του στην «25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ρhiloxenia», στη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενους σε επιχειρηματίες του τουρισμού.


Η επιχείρηση τις αρχές της δεκαετίας του 90 ήταν πνιγμένη στα δάνεια. Το 1994 ανέλαβε τη διεύθυνση της εταιρείας ο Παύλος και το 1998, λόγω των πολιτικών υποχρεώσεων στο πλευρό του πρόεδρου Γιώργου, το τιμόνι αναλαμβάνει η οικονομολόγος γυναίκα του Λάρα, οπότε και πέρασαν οι Ιχθυοκαλλιέργειες στην κερδοφορία. Σήμερα μέχρι και η Greenpeace (θα έβαλε το χεράκι του ο πατέρας, λόγω ΟΗΕ!!) προτείνει βιολογικό ψάρι Γερουλάνος! Το 2008 ο τζίρος της εταιρείας υπερέβαινε τα 16 εκατ.ευρώ.


Τον Μάιο του 2009 το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να ακυρωθούν προσωρινά οι άδειες λειτουργίας της εταιρείας, ύστερα από καταγγελίες πολιτών για ρυπογόνο δραστηριότητα στην περιοχή όπου λειτουργεί το ιχθυοτροφείο. Η εταιρεία των Γερουλάνων δεν λειτουργούσε σε χωροθετημένη περιοχή!!! Η εταιρεία υποχρεούται στα επόμενα δύο χρόνια να μετεγκατασταθεί σε χωροθετημένη περιοχή.


[Εάν ο γιός του αυλάρχη της τέως βασίλισσας κατέβαινε με τη Νέα Δημοκρατία, περιττό να σας πούμε τι θα έλέγαν τα λαμόγια της δημοσιογραφίας και τα γονατισμένα γιουσουφάκια των δελτίων!!!]

Από exastal

Δεν υπάρχουν σχόλια: