Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη - προσκύνημα της συζύγου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Μεντβιέντεβ

Αναχώρησε χθες το βράδυ (Σάββατο) από τη Θεσσαλονίκη, με ιδιωτικό αεροσκάφος της Ρωσικής Δημοκρατίας, η Σβετλάνα Μεντβιέντεβα, σύζυγος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.

Η πρώτη κυρία της Ρωσίας βρισκόταν «ινκόγκνιτο» στη Βόρεια Ελλάδα από το βράδι της Τετάρτης. Συνοδευμένη από άντρες της ιδιωτικής της ασφάλειας επισκέφθηκε, την Πέμπτη, την Ουρανούπολη Χαλκιδικής, όπου από τουριστικό σκάφος θαύμασε από τη θάλασσα τα μοναστήρια στο Περιβόλι της Παναγίας...


Την Παρασκευή επισκέφθηκε το ιερό κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου ενημερώθηκε και για το έργο του Ιδρύματος Ορμύλια.
Το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκε στο ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου παρέμενε για μιάμιση ώρα. Ξεναγήθηκε από τον πατέρα Ιωάννη και ακολούθως παρακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τον Άγιο Δημήτριο, που γιορτάζει η Ρωσία με το παλιό ημερολόγιο, στις 8 Οκτωβρίου.

Φορώντας στο κεφάλι μαντήλι, με ευλάβεια και με βλέμμα λαμπερό η Σβετλάνα Μεντβέντεβα άκουγε με μεγάλη προσοχή τον «ξεναγό» της, πατέρα Ιωάννη, ο οποίος έδωσε στη υψηλή προσκυνήτρια ένα βιβλίο - λεύκωμα για τον ναό του Αγίου Δημητρίου και μια εικόνα του Αγίου - δώρο για την γιορτή του προέδρου Ντμίτρι (Δημήτρη) Μεντβιέντεβ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: