Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Εκδήλωση στην Αρναία για τον Μάνο Χατζιδάκι


Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΝΑΙΑΣ
Παρουσιάζει
Την Ορχήστρα των Φίλων της Αρναίας

Σε μια λαϊκή σπουδή στο Μάνο Χατζιδάκι

Πρόγραμμα παράστασης:
-Προβολή ντοκυμαντέρ για τη ζωή του συνθέτη
-Συναυλία με αυτοσχεδιασμούς και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΝΑΙΑΣ

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009, ώρα 20.00
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Στις 15 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι. 15 χρόνια από τότε που ο «Λαχειοπώλης του Ουρανού» γεμίζει με όνειρα και νότες τις γειτονιές των Αγγέλων. Η Εταιρία μας , χωρίς καμία διάθεση για ένα ακόμη μνημόσυνο του μεγάλου μουσουργού, αλλά με ευγνωμοσύνη για τη μουσική (και όχι μόνο) παρακαταθήκη του, δημιούργησε και παρουσιάζει στο κοινό μία σύνθετη παράσταση που σκοπό έχει να προσεγγίσει ένα μικρό κομμάτι από το τεράστιο έργο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη. Η παράσταση είναι σύνθετη γιατί έχει κινηματογράφο , χορό και μουσική. Η προβολή εικόνων σε μορφή ντοκυμαντέρ , ο λαϊκός αυτοσχεδιασμός σπουδαίων Ελλήνων μουσικών και η χορευτική προσέγγιση της Ειρήνης Καλογηρά είναι το τρίπτυχο που θα δώσει πνοή στην επιθυμία μας για μέθεξη του κοινού στα χατζιδακικά πεπραγμένα. Εξάλλου «Το τραγούδι δεν είναι σύνθημα ή πράξη εκτονώσεως. Ούτε μαστίχα για το στόμα αθλητικών εφήβων ή συντροφιά νυχτερινή για οδηγούς ταξί και φορτηγών. Είναι μια σχέση υπεύθυνη, μια πράξη ερωτική ανάμεσά μας που μας αποκαλύπτει. Τελετουργία που απαιτεί, τόσο από σας όσο και από μένα, μια προετοιμασία θρησκευτική, επίμονη άσκηση γνώσης και αθωότητας, αποκαλύψεως και ανιχνεύσεως, μνήμης και προφητείας»


Είναι δεδομένο ότι χωρίς την αυτοθυσία και το πάθος των εννιά μουσικών και της χορεύτριας μας, δεν θα υπήρχε αυτή η παράσταση. Ήδη θα παρατηρήσατε ότι το όνομα της ορχήστρας μας φέρει το όνομα της πόλης. Το κοινό στοιχείο που ένωσε αυτούς τους μουσικούς είναι η (διαφορετική για τον καθένα) ένωση τους με την Αρναία. Όλοι τους όμως αγάπησαν αυτό τον τόπο και , με τη δική μας παραίνεση, αποφάσισαν να του κάνουν ένα πολύτιμο δώρο, τις μουσικές τους. Για όσους στοιχειωδώς παρακολουθούν την ελληνική μουσική γνωρίζουν ότι οι εκτελεστές αυτοί είναι «μεγάλα ονόματα». Στην παράσταση αυτή θα σας τους συστήσουμε αναλυτικά , σε ένδειξη ελάχιστης εκτίμησης για την προσφορά και την καλλιτεχνική τους αρτιότητα.


Η παράσταση που θα παρακολουθήσετε δεν έχει επαναληφθεί σε κανένα μέρος της Ελλάδας και , κάνοντας πρεμιέρα στην Αρναία, φιλοδοξεί να ταξιδέψει όπου υπάρχει ευήκοος ους , για να κάνει γνωστή την πόλη μας και να μιλήσει για το μέγεθος του Μάνου Χατζιδάκι.


Καλή ακρόαση.


Για το ΔΣ της ΠΕΕΑ
Στυλιανός Θ. Βαλιάνος, Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: